onsdag 30 april 2008

Sköna Maj välkommen


Å va härligt nu är det vår på riktigt. Var nere vid ån tillsammans med I+T och gullplutten. Kollade majbrasan och lysnade på kören och tänk att det inte började regna. Otroligt för det brukar nästan alltid regna eller snöa på Valborg. Men inte i år.

Nu vill jag bara så frö och sätta plantor och dona på kolonien. Hoppas att vädert tillåter det i morn.

tisdag 29 april 2008

sydag


Sydde vidare på mina lekkuber. Vi (Quiltarna)diskuterade vår årliga sommarutfärd som i år ska gå till Köpenhamn. Vi reser antagligen den 28-5 . I-M berättade om sin USA-resa och visade allt billigt som hon köpt. För några få cent hade hon köpt tyger och knappar och pärlor m.m. Jag fick några otroligt fina stenar från Grand Canjon. Jag älskar stenar så jag blev jätteglad.
Vid halv fem tiden kom C och A ner till kolonien med den jättestora växten som jag fått av dom. Nu ska jag försöka att hitta namnet på den. Vad A sa så kommer den från Syd Amerika och heter något med gigantus. Det blåste för mycket för att jag kunde ta någon bild så jag försöker i morn.
Är fortfarande skittrött efter helgen så jag ska nog snart i säng.
Hoppas att det blir fint i morn när vi ska ner och kolla elden vid bron och höra när kören sjunger in våren.

ÄNTLIGEN VÅR.

måndag 28 april 2008

Pilflätning








Ja nu har jag återhämtat mig någelunda efter helgen. Detta med pilflätning var så kul och lika jobbigt som jag förestälde mig. Med blåsor på fingrarna ska jag nu försöka att skriv lite.
Lördagen var klart bäst för då fick jag göra en pilkon till kolonien som jag ville. Det var jättefint väder så vi kunde vara ute på gräsmattan och fläta. Kristianstadsbladet kom och gjorde en intervju och fottade oss. Det blev en helsida i tidningen och tack och lov en bild där jag ses bakifrån. Vi blev färdiga kl.16.00 som bestämt och jag kunde ta cyklen och forsla ner konen till kolonien med en gång. Var så trött på kvällen så jag orkade inte fixa någon mat men jag överlevde (har ju lite att ta av).
Söndagen regnade det när jag cyklade ner och vi fick vara inomhus och fläta en brödkorg. Den blev både sed och vind men men jag gjorde så gott jag kunde.Hjälp vad jobbigt. Det var betydligt svårare att fläta en sån liten korg än en stor kon. Det drog ut på tiden och vi blev inte färdiga till kl. 16.00 utan fick förlängt med 2 timmar. När klockan var 19.00 så körde jag hem för jag skulle vidare till Mia (syrran) som hade födelsedag. Fick god mat och ett glas rött.Cyklade sedan hem och stöp i sängen.
I dag har jag bara kurerat mig och vilat och haft ont som f.n. Men det var värt det.

fredag 25 april 2008

Fredag



Fick mina namnlappar i går,blev jättenöjd med dom.
Milton kom redan vid halv 10 tiden, mormor skulle passa honom för I+T ska fixa resten i T.s lägenhet.På onsdag ska nycklen lämnas så nu är det brådis.
Tvättar som vanligt på fredagar och så fick vi sytt lite också.Ska nu försöka ladda inför i morn, tror att det blir jobbigt men kul med pilflätning.
Skulle gärna vilja vara ner och pula i kolonien i helgen,men nu blir det produktion i stället.

torsdag 24 april 2008

Mellandag


Rätt trött i morse. Var på AlltMöjligt och sydde vidare på mina lekkuber.
Milton har feber och är gnällig (det är nog alla tänder på en gång).
Just nu glädjer jag mig till helgen då jag ska på pilflätarkurs. Hoppas bara att det inte är allt för hårt för händerna. Här har jag nog bara ca.500 ideèr på vad jag kunde tänka mig att göra. En av dom är en klätterställning.Här kan jag redan se luktärter klättra och bara passa så perfekt i kolonien.
Köpte en stor bukett ormhassel som började sätta rötter, dom stod diskret utanför blomsterhandlaren i byn. Det kändes som ett fynd (39 kr) så nu är planen att plantera en ormhassel häck. Kan man det?

onsdag 23 april 2008

Liten utfärd










I dag blev det en jättetrevlig dag med 3 av quiltarekompisarna. Vi åkte iväg redan kl.9 för att vara i farmors loge (Quilthjärtat) som ligger långt ut i skogen utanför Perstorp när hon öppnade kl10. Det första vi fick höra var att "Ni är ju i Quiltemagasinet". Det är en Norsk Quilttidning som skrivit en artikel om Göinge Quiltarna i det senaste nummer.

Det var ett otroligt inspirerande ställe och en rar och generös ägarinna. Ja nu har man 1000 nya Quiltideèr också. När ska jag hinna allt jag gärna vill? Köppte lite mer tyg för det vet väl alla att tyg isolera och håller hyllorna varma och ägarinnan glad över att ha något vackert att titta på.

Visar lite från Quilthjärtat och en del av dagens fynd.

tisdag 22 april 2008

Quiltaredag











Jag har sytt hela dan med Göinge Quiltarna som alltid om tisdagarna. Vi var bara 4 i dag, det blev handsömnad av min andra lekkub(lägger ut bilder på dom senare).
Visar några bilder från söndagen nu eftersom det blev en riktigt dum dag i går.Vill inte gå in på varför men det handlar om en idiotisk läkare som höll på att knäcka mig. Men tji fick han.Tack o lov kan jag prata med och bli hjälpt av min flickor. Tack älskingar.

söndag 20 april 2008

Strålande väder






Vilket underbart väder vi har haft i dag. Vi fick gjort ganska mycket i kolonien. I+T satte upp rosenbågen vid grinden och flyttade rosorna (antagligen fel tidpunkt att flytta dom nu) fixade med mitt planteringsbord och förberede för ärtor och vaxbönerna. Själv fyllde jag min vattentunna och sådde rädisor. Fixade med värktygen och annat smått och gott. Gick en lång tur med barnbarnet och hittade en bit armeringsmatta som någon dumpat, sånt kan ju alltid vara bra att ha. Lägger in bilder i morgon för I fick kameran med hem.

lördag 19 april 2008

Nuläget







Utgångsläget för detta året. Lite omflyttningar och omplantering. Vackra vårblommor i den gamla cykelkorgen och som sagt 1000 ideèr. Kan nästan inte vänta mer, ska ner i morgon tillsammans med dotter, svärson och barnbarn.

Höstbild från kolonien


Så här såg det ut i kolonien i höstas.

Vårlördag




Tänkte visa en bild på Kolonien jag fick förra året.Känns rätt kul att själv sätta sin plägel på den.Men jag får ju vänta länge på att det växer upp större träd och buskar.
Fick inte tillgång förrän i mitten av maj och det var ju lite sent, men jag har försökt att inte ha för bråttom när jag planterade. Efter vinter känns det mer som jag vet någelunda hur det ska se ut.
Vi får se allt är kanske inte möjligt.

fredag 18 april 2008

Bloggstart




Så blev det äntligen en start med bloggen med hjälp av Ida. Här vill jag skriva lite om odling av min koloni som jag fick förra året. Kanske lite om min stora hobby Quiltning och min kärlek till garn i alla dess färger och kvaliteter.