söndag 29 juni 2008

Födelsedag


Ja då fyller man igen. Konstigt vad snabbt det går i mellan. När jag var liten så var det ju en evighet tills man fyllde år. Kanske snurrar jorden fortare eller?
Är fortfarande jättehes och har hosta och känner mig inte så där jättebra om man säger så.
Det tar väl sin tid innan antibiotikan har verkat.
Ma och Pa var inom en stund och sa grattis och hade köpt blommor till mig som jag ska plantera på kolonien. Det får alltid plats med flera så det är välkommet. Var nere i kolonien i går kunde inte vänta längre, fick vila nästan hela tiden men donade lite i mellanåt. Längtar tills jag kan vara där en hel dag med matpåse och allt.

torsdag 26 juni 2008

Värre än vad jag trodde


Vaknade i morse och kunde knappast andas, ringde sköterskan kl.08.45 och fick tid kl.10.00. Fick bråttom för bussen gick kl. 09.35. Så det blev till att slänga i sig en macka och en halv kopp TE. Jag har både lunginflamation och halskatarr så det är ju inte konstigt att jag har haft ont och varit sjuk sedan i söndags. Nu ska jag ta antibiotika i 10 dagar och hoppas att jag ska slippa denna fruktansvärda smärta i halsen fort som bara den. I var oxå hos läkaren och fick antibiotika för sin förkylning som hon har drats med sedan snart en månad (stackaren). Men M verkar att ha kommit över sitt elände. Nu önskar jag dom alla tre en riktigt trevlig resa i helgen och hoppas att vädert blir bra.
Önskar mig själv mer krafter så jag kan komma ner i min älskade koloni snart.

tisdag 24 juni 2008

Svårt att vara tyst




Har åkt på världens halsont, har så in i ont i halsen och har tappat rösten sedan ett par dagar. Aldrig har man så mycket att säga som när man inte kan.


Som tur är så regnar det nästan varje dag så jag behövet inte tänka på kolonien så mycket. Men nog saknar jag den.

söndag 22 juni 2008

Nytt från kolonien



I dag har det störtregnat det mesta av dagen. Visar några bilder som är några dagar gamla.

lördag 21 juni 2008

TANKAR


Texten får stå för sig själv.

fredag 13 juni 2008

GRATTIS Milton 1 år


Födelsegrisen

Blommor från kolonien

Smultron på strå. Kan det bli mer sommar?

Moster och milton

Tänk att det gått ett år sedan jag blev mormor och I+T föräldrar. Älskade barnet fyller år i dag och det firade vi med smörgåstårta som I gjort för första gången. Den smakade jättegott. Plockade blommor och trädde smultron på strå till M som han åt med god aptit. Han får sin present senare för jag har inte kommit upp till IKEA än.

I morgon är det bröllop och det ska bli trevligt. Hoppas vädert håller.

Frukost i Paradiset

Utsikt från min matplats

Gunnar klarade stormen som tur var

Smultronen och kryddorna är som finast nu i blom

Agaven älskade att komma ner till dom andra

Har just kommit hem efter en härlig frukost i mitt Paradis. Fick reda upp efter stormen, mitt lilla plastväxthus hade flugit i väg men grannarna hade räddat det. Pilkonen hade ramlat och mina blomsterbönor var inte allt för skadade som tur var. Plockade en bukett blommor till min lilla gullputte som fyller ett år i dag. Det blir ett litet kalas senare i dag.

torsdag 12 juni 2008

Lite tråkig torsdag


Regnet fortsatte i natt och på morgonen, naturligt vis just när jag skulle cykla upp till AlltMöjligt. Jag hann bli ordentligt våt innan jag kom upp. Sen slutade det när jag var framme (typiskt). Fick köra redan kl.halv ett för jag skulle med N på möte kl. ett. Vi var sedan och handlade mat och gick hem och vilade. Har bara tagit det lugnt i kväll.

onsdag 11 juni 2008

Äntligen regn



Livet går vidare och jag med

Så kom regnet, vet inte hur mycket men regn är det. Det luktar så gott när det har regnat. Å vad detta behövs och säkert mycket mera.
Annars har det varit en lugn dag med tvätt och passning av mitt älsklingsbarnbarn som nästan springer nu när han fått kläm på detta med att gå. Att man kan älska en unge så mycket är helt otroligt.
Håller oxå på att montera ner min hemsida, av många olika orsaker skiter jag nu i den. För mycket strul och för lite hjälp för min smak. Över tre års arbete försvinner på några minuter. Det är ju sorgligt men jag överlever, jag har ju denna Blogg. Men jag har ju lärt mig massor och det försvinner inte. Sparar alla bilder från siderna i mappar det tar ju lite tid. Hade 22 undersider.

tisdag 10 juni 2008

Blåsigt värre


I dag blåser det otroligt. Det är nästan storm och betydligt svalare än innan. Tog mig ner till kollonien (var tvungen, jättetort) på fömiddagen och fick vattnat och petat lite luk. Sorgligt nog var det första jag såg att den ene av prydnadsmajsen var knäckt. Men allt växer och det är ju skönt med en paus från ökenhettan både för människor och växter.
Skulle igentligen vara med på sommaravslutningen med Quiltarna men känner mig inte riktigt bra. Har haft SMS kontakt med tanterna och önskat dom trevlig sommar.

måndag 9 juni 2008

Klädinköp



Man är aldrig äldre än man känner sig

Jag och Ma for iväg till Stan i morse för att köpa kläder till det stundande bröllop på lördag. Döm om mig förvåning så hittade jag snabbt både blus och byxor, trodde att det skulle ta det mesta av dagen. I bland har man bara sån jäkla bonnatur. Känner mig inte så bra just nu (hoppas inte att jag blir sjuk) Har inte hunnit ner till kolonien i dag. Ska försöka att vattna i morgon (det lovas svalare väder och det tacka vi för). Denna tropiska hetta är ju inget vi nordbo klarar i längden. I varje fall inte jag. Snart börjar jag att dansa regndansen. Go tro och stora sko så kan man gå på vann eller hur?

söndag 8 juni 2008

Hjälp med vattningen

Myra klarar att vattna med den stora kannan

Malva vattna ärtorna


Kladda med vatten jättekul

PrydnadsMajsen


Elefantgräset

Vattnade mellan 8-10 på morgonen. För varmt att vara nere och göra något på dagen. I och N + Mille är dåliga, snoriga och feber det är ju inte kul. Vid halv åtta tiden cyklade jag och Ma ner för att äta kvällsmat och efter en stund kom Malin med sina två flickor. Myra och Malva hjälpte mig med att vattna lite i krukorna och rätt mycket utanför. Det var ju jättekul för dom . Vilket barn tycker inte om att kladda med vatten? Malin bjöd sedan upp oss på ett glas vin. Så Ma och jag fick en ordentlig cykeltur i kväll. N ringde och bad mig att plocka med lite smulron hem så jag fick cykla ner till kolonien igen.

lördag 7 juni 2008

Tropisk värme



Phu, vad varmt det har varit i dag. Marknad+ mycket folk= dålig kombination. Inte hade de några svartöga som jag skulle köpa och plantera vid pilkonen. Det fick bli en stor prydnadsmajs i stället. Köpte oxå hosta, näva, blåmynta och elefantgräs. Har nu varit nere och planterat alla.
Ma och Pa kom ner och åt kvällsmat och pratade och slappade av. N och P och J var här och åt kvällsmat, vi hade kycklingfilé och nya potatis + majs och sallad, Mums.

fredag 6 juni 2008

Kvällslukning

Det börjar likna något nu i blomsterlandet

Dom små Pencéerna har vuxit och där dök upp en Ringblomma i cykelkorgen

Har varit nere och lukat och planterat om. Nu är det lagom varmt och det är skönt att vara ensam och bara vara i mitt paradis. Sitta och få en kopp Te, tänka ut nästa projekt.

Svenska flaggans dag

Kålrabbi, morötter, dill

Hjulkrona, rädisor, purjolök, dill

Popcornsmajs, morötter, rädisor, isbergssallad

Gunnar växer och växer spänd på blomman

Mandelpotatis

Efter flera dagars stiltje så ska jag försöka att vara lite flitigare med Bloggen. Var på Kalles (min nevö) studentfest i går kväll. Jättetrevligt vi var ute i ett partytält i trädgården och fick god mat och livemusik. Alltid kul att träffa stora tjocka släkten.
Grattis Kalle jag önskar dig allt gott i framtiden.
Det fortsätter att växa så det knakar på kolonien så det är vattning varannan morron som gäller. Men det är så trevligt att stå och vattna och äta min medhavda frukost i min sitthörna. Försöker att njuta och ta tillvara varje sekund nu när det äntligen är sommar (fast man kan väl önska sig lite regn ändå?)
Har varit nere på min vattenrunda i dag, det blev för varmt så jag får cykla ner i kväll och så lite rädisor och pula med lite annat smått och gott.