lördag 30 augusti 2008

Nästan en heldag i kolonien

Här ska mina björnbär klättra och ge riklig skörd hoppas jag
Plockade lika mycket som i måndags
Den rosa hibiskusen var mörkare än jag trodde
Men vilken underbar färg på gladiolusen
Precis så sammanvuxit som jag vill ha.
Cyklade ner vid halv nio tiden med TE och mackor och glatt humör. Fick uträttat en hel del och känner mig nöjd med dagen. Satte ihop blomsterbågen men som vanligt så fattades det skruvar och vägledning. Fick sticka iväg och köpa skruvar hos vår järnaffär som har allt, jag lovar allt. 22 specialskruvar för 16.50 hur kan man ta sånna priser? (vad blir det per styck?) Var tvingad att ringa in I som hjälpte mig att få ihop bågen. Planterade en björnbär vid den ena sidan och nu väntar jag på att få den andra. Skördade mer vaxbönor och tomater och några morötter, plockade med några buketter blommer och njuter nu när jag tittar på mina vasar.
Dom lovar soligt och fint väder i morn men vi får se meterologerna är ju inte dom som brukar tala sanning om man säger så. Kom hem ca 14.00, det är ju många timmar men den mesta tiden sitter jag och njuter och planera vad nästa drag är. Jag är så lycklig för denna lilla plätt.

fredag 29 augusti 2008

Skörd

Första hösten av mina långa vaxbönor
Både busk och körsbärstomater

Nu börjar det riktigt att mogna i landen. Kul att skörda det man sått för snart länge sedan. Var på väg ner till kolonien i förmiddags men jag behövdes mer som barnvakt för mitt älsklingsknyte. Det gjorde inte ett dugg för jag kan cykla ner i morgon bittig och ta med frukost och njuta njuta ÅÅÅÅ så skönt jag ska ha det. Mer om det i mörra.

lördag 23 augusti 2008

Regn RegnRegn





Det bara öser ner och det är skittrist för jag vill ner i min koloni och syssla med dittan och dattan. Man kan ju bli tokig för mindre. Jag får glädja mig till i kväll när vi ska ha en liten kräftskiva och smovsa i skaldjur. Sjukt gott. Visa några bilder från ett besök hos G-mormor när Milton lekte med hennes gardiner.

lördag 16 augusti 2008

Lördagsmys i kolonien

Hjälpredan som oxå älskar jord
Grannens pumpa växte igenom staketet in till mig
Vilken växtkraft det är i Gunnar Sista potatiskörden för i år
Nu börjar man kunna se vaxbönorna men dom ska bli lite mer gula
Efter frukost gick jag igång med lukning och annat som behövdes göras. Det har regnat kraftigt nu några dagar så det har vuxit ordentligt. Skördade de sista potatisarna, klippte bort visna blommor osv. Fick besök av I+T och mormors älskling som skulle hjälpa mig med att äta smultron och jord. Lagom väder för en gångs skull.

fredag 8 augusti 2008

Lite fler blomsterbilder






Kolonien i Augusti.

Skörd

Mandelpotatis som smakade mumma
Inte helt mogna tomater som får mogna färdigt i fönsterkarmen
Fotat lite av min skörd. Det har oxå sin charm att hösta det man sått.

lördag 2 augusti 2008

Morgonbilder

Liten ny solgudinna
Min frösådda Rudbäckia
Gunnar
Utsikt från min stol
En annan sitthörna
Några bilder från i morse. Underbara underbara sommarmoron med TE och mackor.Stornjutning och laddning av batterierna. Der kom lite regn på förmiddagen men det var tur att jag vattnade för det räckte inte med den skvätten.

Rabalder i Ramlösa

Bilden lånad från Helsingborg.se
I torsdags var jag på Fredriksdalsteatern. En underbar sommarkväll med en skitrolig teater. Kan det bli något annat med Eva Rydberg, Adde Malmberg, Augustina m.f.? Skrattmusklerna fick sig en ordentlig omgång. TV-inspelning precis som förra året men med den skilnaden att i fjor ösregnade det nästan hela föreställningen. Ni har något att vänta er till trettonhelgen vill jag lova. Detta var tredje gången jag var på Fredriksdal och antagligen inte den sista fast det är lite dyrt. Men är man duktig och sparar hela året så blir det inte många kronor i veckan som ska läggas undan.