söndag 26 oktober 2008

Växthus

Jaha hur ska vi gripa ann detta nu då?

Bara en lite del av glasen. Tyvär gick några i kras när vi körde hem.

Nu överfullt med ogräs. Hos mig överfullt med frukt och grönt hoppas jag.

Tack för hjälpen killar ni får säkert smaka mina tomater, gurka, pysalis mm nästa sommar.

Jipppi jag har fått ett växthus helt gratis. Förra lördagen var jag och mina svärsöner och skruvade isär det. Nu står det nere på kolonien och jag ska bädda ner det tills nästa vår. Sen ska det bli kul och se om vi kommer ihåg hur det var skruvat samman. Det löser vi då. Men jag är bara så glad just nu, har önskat mig ett växthus i åratal. Det är nog det minsta man kan köpa tror jag. Vi mätte det till ca 1,60 x 1,85 och det blir ju bra i min lilla koloni på 70 kvadratmeter. Tänk vad jag ska odla i det. Jösses vad det ska planeras. ÅÅÅÅÅ vilken lycka.

lördag 18 oktober 2008

Nu blommar det

Knoppar på änglatrumpeten men nästan inga blad kvar. Hoppas hoppas att jag får se den utslagen innan frosten.

Så vackert. Får antagligen snart plantera om dom innan vinteruppbevaringen. Men nog är dom fina i stövlarna

fredag 17 oktober 2008

Julmarknad

Då blev det i dag helt klart med julmarknaden. Jag och min kompis Be ska ha vars ett bord på 2 meter både lördag och söndag den 8 och 9 november. Det är den stora hantverksjulmarknaden på Yllan i Kristianstad. Vi känner oss glada och upprymda att vara med i år. Dom två förra åren har vi stått på en annan julmarknad men vi kännde att det var för mycket tingel tangel där. Eftersom vi gör hantverk så är det svårt att sälja något om bordet vid sidan om säljer jättebilliga grejer från lågprisländer. Nu blir det knåpat och stickat och donat som bara den. Har ju en del kvar från förra året men vill ju ha lite nytt med. Har massor med idéer men får se hur mycket jag hinner för det är inte länge till. Vi var inte förberedda på att sälja i år, vi kom med på en avbokning och kunde inte säga nej. Det är ju spännande att vara med och möta mycket folk som förhoppningsvis uppskattar hantverk.

Sjuka


JA, nu är vi alla sjuka i någon sorts kräksjuka. Milton började att bli sjuk på väg hem från Skövde. Alla har kräkts utom jag, men som tur är verkar det bara att vara i ett par dygn. Tråkigt för det är ett underbart väder med sol och svag vind. Vill köra ner till kolonien om jag orkar i eftermiddag, och kanske ta några kort på hösten där. Hoppas på snabb bättring för oss alla.

onsdag 15 oktober 2008

Abstinenser

Mormors fotomodell.
Visst passar jag i den nya mössan?

Nu ska du få se mommo.

Jag vågar stå upp i din säng.

Och hoppa. Kolla vilken häftig tröja som jag fick av farmor.
Nja, det är nog bäst att ta det lugnt så jag inte står på näsan.

Jag har lidit av abstinenser efter Milton nu när han varit i Skövde i 5 dagar. Jag unnar verkligen farmor och fastrar och kusiner att träffa honom det är inte det. Men mormor är ju van vid lilla gullungen mest varje dag. Tyvär är 2/3 av dom sjuka i något med kräk och magont. Hoppas att dom kryar på sig fort.
Regnet har öst ner hela dagen, men vi trotsade det och gick på bibblan och lånade lite böcker med mönster till barnkläder och lite tidningar. Det märks att hösten är på G. Nu får tiden gärna flyga i väg fort som bara den för jag längtar redan till våren med sådd och snödroppar och krokus och hästhov och .....................................

fredag 10 oktober 2008

Hipp hurra




Grattar min lilla Skatt som idag fyller 19 år. Härliga unge. Älskar dig otroligt mycket, hoppas att du förstår det. Du o systern o gullungen är mitt bränsle i livet.Det är därför jag kämpar och andas varje dag, Lycka till med det du företar dig med just nu, jag känner stolthet över vad du klarar av.
Mega kram MA

onsdag 8 oktober 2008

Städning

Här stod vaxbönorna förut nu ska månadssmultronen planteras i pallkragen.

Växter som jag har jordslagit tills jag vet var dom ska stå.

Jag bara älskar krassen som väller över.

Det blev rätt fullt i komposten. Upptäkte att där är knoppar i änglatrumpeten, hoppas att dom hinner slå ut innan frosten.

Just hemkommen från kolonien. Bra väder idag, Men jag tror att det var lite frost i morse. Kunde se det på Hostan som hängde och var helt gul. Städade väck vaxbönorna från ställningen och fick satt mina tulpaner och dom andra lökarna. Lukade väck ogräs och krattade blad mm.

Pumpan



Glömde att visa pumpan som nu med I´s hjälp har kommit så långt som till stolen. Nu ska den bara baxas hem oxå. Phu den väger en hel del kilo. Vet inte om vi ska försöka att koka in den på något sätt och kanske rosta kärnorna. Detta är ju lite kul för den klev själv in till mig genom staketet från grannens.

tisdag 7 oktober 2008

Quiltartisdag

Titta mommo en gullig hund.

Hon är jättesnäll, jag får ligga på henne.

I-M hade sina hundar med som vanligt. Och så kom mitt älskade barnbarn på besök med sin mamma. Det blev bara sytt lite handsöm och stickat lite för min del i dag. Inte så mycket men ibland är man inte så himla inspirerad. Hade inte symaskinen med för jag har så jäkla ont i armarna just nu. Hoppas det blir sytt mer nästa tisdag.

måndag 6 oktober 2008

Höstkänsla i kolonien

Fortfarande liv men det är som om färgerna bleknat.

Ska samla fröer av denna vackra blomsterböna.

Recinen lyser nog stoltast i kolonien

Kålrabbin ser träig ut, men lite fint är dom att se på

Nu äntligen blommar Foxian vackert i dom gamla stövlarna.

Gunnar kämpar mot hösten.

Mat till fåglarna i vinter.

Stormen fällde en stor grenad svart solros.

Hösten nalkas med stormsteg. Eftersom jag inte är i kolonien varje dag nu så händer det mycket. Vi hade storm i helgen, det var bara en solros som hade knäckts. Solrosor ska jag har många fler av nästa år. Vad underbart att på långt avstånd se att dom lyser som solar och hälsar mig välkommen ner till kolonien när jag kommer cyklandes.

Redan Oktober


Tiden går fort när man har roligt. Ja den går överhuvudtaget fort tycker jag. Det känns mer än vemodigt att nu snart packa ner i kolonien för i år. Nåja det är väl inte riktigt sanning för det ska planteras Tulpanlökar,Narcissus och Snödroppar. Sedan ska Dalierna och Gladiolusen upp och vinterförvaras. Gunnar ska bäddas ner och flera växter ska täckas för frosten. Men det blir ingen höstgrävning, jag tar det till våren för det är inte säkert att landen ska vara där dom är i dag. Har redan börjat med att fundera på förändringar till nästa år.
Har haft den stora turen att hitta 80 st Allt om Trädgård tidningar från -96 till -03 för bara 1 kr styck i en second handaffär. Så nu är många timmar i vinter räddade. Tidningar om blommor blir ju aldrig inaktuella.