tisdag 30 december 2008

Fantastisk virkning






Måste bara visa några bilder som jag hittade på det fantastiska nätet. Om inget annat så är det ett välisolerat rum. Gör om det om du kan. Tror att det är en japanska som har virkat det som syns på dom två sista bilderna.

måndag 29 december 2008

torsdag 25 december 2008

God jul alla




Julen har hittills varit så stilla som jag önskar att fira jul. Var hos I+T och Mille i går tillsammans med Milles morfar och det var trevligt att sitta och prata och småäta och bara njuta. Min lapptopp bröt samman för några dagar sedan och jag har inte kunnat blogga eller vara ute på nätet, det kändes jobbigt. Tänk vad man vänjer sig fort vid datorn och allt som ska läsas och följas med i. I dag har min x-man hjälpt mig med en ny och I har varit så hjälpsam med inkoppling och allt det andra som följer med. Så nu är jag på banan igen och kan skriva vad jag har på hjärtat.
Detta är inlägg nummer 100 och det känns kul och lite häftigt. Jag trodde inte att detta var något för mig när jag började i april. Men med foton och bilder som jag hittar på internätet blir det ju en utmaning. Det är ju kul att man kan gå tillbaka och se hur man mådde och hade det nästan dag för dag. Tack kära I för all hjälp som du har gett mig för att jag skulle klara av det.

lördag 20 december 2008

Stora handlardagen

Fy vad jag inte gillar att julhandlar. Men vi var smarta och stack tidigt in till stan för att inhandla all julmaten. Man borde skämmas som man vräker i vagnen. Man kan ju inte bli mer än mätt eller? Måste man ha allt? Jag blir så trött på mig själv som låter mig sugas med. Nästa år ska det inte bli så här (hur många gånger har jag inte tänkt så)? Jag tänker på alla uteliggarna och dom hemlösa särskilt i kväll när vinden viner runt knuten. Varför görs inga galor för våra egna som har det svårt? Alla barn som har en fattig och otrygg jul, ensamma gamlingar, psyksjuka som lämnas vin för våg, jag önskar av hela mitt hjärta att jag kunde göra något för att sprida lite ljus i eländet. Det käns som om det är de fattiga som ska hjälpa dom fattiga och dom rika samla på kistbotten åt sig själva. Men detta är ju inget nytt, så har det varit i eviga tider tyvär. Det ska nog mer än en jordbävning till för att skaka om mänskligheten. Konstigt nog tror jag på godheten och dom goda tankarna.Jag undrar bara vad lilla jag kan göra?

torsdag 18 december 2008

Sydag

Borde.
Roligare

åxå roligare

Här går det undan. Det blir tillverkat en hel del.

Sitter just nu och syr både julklappar och väskor till försäljning. Alldeles ensam hemma och bra musik (Mark Knofler+Emmylou Harris) på datorn vad mer kan man begära? Symaskinen funkar och skärbladet på rullskäraren är skarpt. NJUTER!!!!!!!

Skakande upplevelse

Eftersom vi har haft krabb med nätet både i går och i förgårs får jag skriva nu. Ja vad ska man säga om att få vara med om jordbävning? Det är inte första gången för jag kommer ihåg 1986 när jag bodde i norrSjälland i Danmark. Då kunde vi känna svagt av jordbävningen vid Halmstad (tror jag att det var). Men i tisdags morse skakade det rejält, tror att jag ramlade ur sängen för helt plötsligt stod jag på golvet och hörde ett muller och kände ett tryck som om någon pressade mig först bak sedan fram. Jag var helt säker på att en lastbil eller något kört in i huset. N kom också upp och vi for omkring och kollade i fönstren om vi kunde se lågor eller rök. Hon ringde sin kille och han medelade att dom också känt av det i Knislinge. Då fattade vi att vi skulle sätta på radion och lysna på lokal radion. Jordbävning man tror inte det är sant. Inte kunde vi somna om heller. N skulle till skolan och jag skulle på julavslutning på Quilterna. Ja vilken början på en dag (16-12 08).

måndag 15 december 2008

Bakning o sånt

För en tid sedan sydde I en underbar muffins.

Gissa vem som gillade den?

I lördags bakade vi lussikatter. Så här såg dom ut innan dom blev uppätna nästan alla.

Kokostoppar så jäkla smarriga. Inga kvar.

Det är ju jättekul att baka och man tror att nu har man kakor till hela julen. Men dom är allt för goda så rätt som det är är dom bara slut. Men va gör det om hundra år? Vi hade i alla fall kul. Efteråt lagade vi mat och åt alla 6.
I dag åkte jag in till K-stad och skulle lämna mössan. Hade bestämt med damen på kafeterian på Muséet vid 12-13 tiden. När jag kom dit så visade det sig att det var stängt måndagar. Jag hade inte damens tele-nr så jag fick hjälp av I som hittade det på nätet. Slutet gott allting gott hon fick mössan och jag fick betalt och kommer kanske att få fler beställningar senare.

fredag 12 december 2008

Lussetider


I går var Östra Göinges lusia med tärnor och lussade för oss på AlltMöjligt. Alltid stämningsfullt och nu börjar tillochmed jag att känna lite julstämning. Särskilt för att det har snöat och att vi ska baka lussekatter i morgon I+N+Mille o jag. Jag tror att jag väntar med julgodiset tills senare, det har ju en tendens att försvinna innan jul om man är för tidig.

Måste åka in till K-stad på måndag och lämna den beställde mössan. Nu har jag bara två kvar av dom beställda mössorna från julstugan på Yllan. Det är helt otroligt att dom är nästan lika populära nu som för tio år sedan när jag började att sticka på beställning. Det blir ju inte så mycket i förtjänst, men lite nytt garn och till uppsparingen till en ny symaskin (en gång i framtiden för den är rätt dyr den som jag vill ha). Men jag har inte brått den gamla funkar OK ännsålänge.

tisdag 9 december 2008

Väntan

Väntan på att få komma ner till min koloni som den såg ut i juli.

Väntan på att få sätta tänderna i egenodlade tomater.

Väntan på att kunna gå ut på balkongen och bara vara en stund.

Alla mjukisarna väntar på att Milton ska komma

Väntan på att få sätta frö i mitt nya fynd. Ett helt underbart miniväxthus som fyndades på Second Hand i torsdags.

fredag 5 december 2008

En tanke




Jag vill tända ett ljus för min kusin Per som omkom i en arbetsolycka i dag. Tänker på hans familj och närmaste. Vad sorgligt, en människa mitt i livet. Det är tur att man inte känner morgondagen. Så vi ska inte glömma att vara snälla och ta vara på varandra, döden kan komma fortare än man tror. Varför vara sura och avundsjuka och elaka när det faktiskt blir lättare att leva med goda tankar.

onsdag 3 december 2008

Kärlek

Försök på att gömma sig i mommos symaskinväska

Lite på rymmen

Får se, napp, snuse, bollen och 2 kex. Nu drar jag.

I sina egna tankar en liten stund.

Mor och son i rolig vattenlek i badrummet hos mommo.

Kan man vara så förälskad i sitt barnbarn? Vet inte men jag är i alla fall. Denna underbara lilla pöjk som växer för var dag och blir smartare och charmigare. Mormors stora SKATT i livet.