torsdag 30 april 2009

Växthus på balkongen



I väntan på mitt stora växthus ska komma på plats så har jag köpt och med I.s hjälp satt samman ett mindre växthus som jag har på balkongen. Nu har alla småpelagonierna kommit ut och lämnat plats i fönsterkarmen till solrosor och blomsterbönor. Har också planterat klöver och anemoner i krukor. Min hallon som jag köpte på Netto för snart länge sedan står kvar på balkongen i väntan på nytt hallonland i kolonien. Ja det är bråda dagar men vad härligt, får inte glöma att njuta också.

söndag 26 april 2009

Varm och produktiv helg

Man kan nästan se när det växer.

Underbar vårblomma som jag inte vet namnet på.

Min stolta tulpan i fantastisk färg.

Pingstliljor för första året.
Hör till på en koloni tycker jag.

Så här långt har vi kommit med växthuset.
Ska lägga sista plattorna och skruva ihop nu i veckan.

Nu är det vågrät.

Jorden jämnas ut. viktigt underarbete.

Mitt projekt i helgen. Satt upp en ny kompostbur.
Vänt över all den gamla komposten och flyttat
vattentunnan och säkrat runt den.
Kan även användas som barnpassning.

Har fått god hjälp av barnbarnet med grävning och vattning.
Underbara unge som säkert ska bli gardner.

Skalbaggarna är stora i år.

tisdag 21 april 2009

Då firar jag igen



Nu här i kväll tittade besökare nummer 2000 in och kollade här hos mig. Detta är över mina förväntningar.
Det känns underbart att gå mot denna ljusa tid nu . Snart Valborg och första Maj, man hinner inte med riktigt känns det som ibland. Det finns ju fler frö som ska sås här i mitt fönster och hur ska allt få plats? Var ska jag sätta mina över 20 små pelagonier? Jag har tänkt mig att sätta minst 30 solrosfrö i tomma toarullar (som jag har sparat ihop under ett par dagar :) Var ska dom stå? Tänk om man hade ett orangeri. Men jag känner mig själv så mycket att jag tror att jag hade gnällt om för lite plats då också. Man kan ju aldrig få för många planter eller hur?
Ja jag vet att det finns större problem i världen, men jag gillar igentligen mina småproblem med fröer, jord, plats, mördarsniglar, växthusbygge som dröjer, vattning m.m. Det gör mig lycklig att odla helt enkelt.
HURRA FÖR VÅREN!!!!!!!

lördag 18 april 2009

1 år idag

I dag har det gått ett år sedan jag startade denna blogg. Det har varit lite upp och ner med att blogga varje dag. Men detta är mer minnesantekningar för mig själv, men jag vet att många läser här (det har varit 1974 unika besökare) och det tycker jag är kul. Kanske skulle jag vara lite gladare om fler ville skriva en liten komentar till mina inlägg. Men det är OK vilket som.
Jag har tillbringat hela dagen i kolonien med vackert väder och lite småpyssel. Har bla varit tvingad att flytta pionerna och det gillar dom ju inte, men där ska byggas upp växthuset där dom stod så det var inget annat att göra. I har varit hos mig hela förmiddagen och hon hjälpte flitigt till. Vi bar stenar till en kant runt ett nytt blomsterland, planterade dom övervintrande purjolökarna (som ska få stå och blomstra) och I sådde dom första rädisorna för i år. Vi hade sallad och mackor med som smakade bara så mycket bättre utomhus. Nu känns det i hela kroppen så det blir en stilla kväll framför TVen och kolla Robinsson. Får se om jag orkar sticka ett par varv. Måste nog smörja in mina nariga händer först annars fastnar dom bara i garnet och det är ju abert.

torsdag 16 april 2009

Bilder från kolonien

Gunnar tittar upp så försynt med ett litet blad.

Lite grönt har det blivit.

Stövlarna har fått fina penséer.

Förberett med ny jord till frösådd

I väntan på ny plats.

Vita penséer är jättefina tycker jag.

Tre boxbom på rad.
Tanken är att det ska bli en häck senare.
Hyasinterna slog ut under påsken.
Man kunde nästan se när dom öppnade sig.

Dom första tulpanerna.

måndag 13 april 2009

Ja det är våren, ja det är våren som har kommit igen.

Man kan ju bli lite trött ibland

Men drömma det får man

Försiktighet måste vidtagas

Nu är det jättelänge sedan som jag bloggade sist. Vet inte varför men så blev det. Nu har jag gått igång med kolonien igen och har tillbringat det mesta av påsken där. Det har fyllts på med ny jord, flyttats planter, burit stenar, lukat, förberetts för växthuset, plockat ihop skräp och bara suttit och njutit med min matpåse och TE. Gud va skönt och vad jag har längtat efter detta. Jag får sätta in foto senare för min kamera är på resa och kommer hem i morgon. Jag får ner och fota som bara den och kan samtidigt medela alla att min kära Gunnar har överlevt vintern och min nerbäddning i höstas.
Har redan använt 175 l jord och har bestält 400 l mer. Jag får tre pallkragar av min käre svåger och dom slukar ju otroliga mängder jord. Lite nervöst är det att starta så här tidig för man vet ju aldrig med aprilväder. Man får väl gå lite på magkänslan.
Det käns lite som att vakna upp och krypa ut ur idet och skruva upp för gasen som stått på sparlåga sedan november. Jiiipiiijihoo