måndag 29 november 2010

Julmarknaden förra helgen.

Mitt bord på julmässan på Yllan.

Man tager vad man haver när sakerna ska visas.

Tog min gina med att hängde barnväskorna på.


Visar lite från årets jul och hantverksmässa. En sak har jag lärt mig efter andra marknader det är att försöka få lite höjd på bordet. Tycker att idéen med garnvindan att hänga hjärtan på var ganska smart. Ginan kan rotera så jag kunde använda båda siderna. Barnväskorna var upphängda med tvättklämmor så dom var lätta att ta ner.
Jag känner mig nöjd med försäljningen och alla härliga möten är ju också viktiga.
Det blir julmarknad för mig där nästa år också.

torsdag 18 november 2010

Skyddsängel på arbete en onsdag i november.


Tillsammans med två av mina Quiltarkompisar var jag och tog ner vår utställning på ett lokalt bibliotek på onsdagen. Vi tänkte att samtidigt inköpa påsar och ljus och dyligt till vår julmässa i helgen. Fru E parkerade utanför butiken och jag tog ca två steg och min högerfot försvann i ett hål i trotoaren. Som den vigaste sulfid snurrade jag runt i fallet och landade på ryggen. Inga ben eller armar brutna. Ingen hjärnskakning. "Bara" en otroligt ömmande rygg, skulderblad, vrist och arm.
Jag sände genast en stor tanke och ett stort TACK till min skyddsängel som räddade mig från mer ondo.

söndag 14 november 2010

Inför jul och hantverksmässan

Just nu blir det bara att sy en massa inför jul och hantverksmässan på lör/sön 20-21 nov på Yllan i Kristianstad. Disk, städ osv får vänta. Tog på stickkafe i går som lite ombyte till all sömnad. Så är det att vara angripen av TSS (tvångsmässigt sysyndrom).

söndag 7 november 2010

Omgjort i hallen.

Min härliga tamburmajor som jag hittade på loppis. Säkert hemmagjord och riktigt ful i gulnad furu. Fram med färg och så blev den som ny.

Eftersom jag tog ner en brun ful hatthylla så blev det stora hål i väggen. Efter en liten tankepaus hängde jag upp ett vitt och fint överlakan på väggen. Skohyllan fick också lite vit färg och så hängde jag upp ett tapetprov som min dotter fixat till mig.

En gammal spånkorg blev klädd i överlakan och där fick jag en bra plats till mina sjalar. (har 10 - 15 stycken)

Måste visa en av mina citroner. (Sjalen heter så)

Nya favoriten. Rostig ängel till fönstert i TV-rummet. (Finns att köpa hos Lyckliga Hildur i Kristianstad)

Och här väntas det på barnbarnen. Som tur är bor de inte så långt bort.